Dame som jobber og skriver i senga. Hun jobber hjemmefra som Virtuell Assistent.

Jobbe hjemmefra – sånn startet jeg min VA-business

Kanskje er du der jeg var. På evig søken etter den perfekte jobben hjemmefra. En jobb som gir deg friheten du lengter etter både tidsmessig og økonomisk. Du trenger ikke lete lenger. Å jobbe hjemmefra som Virtuell Assistent er perfekt og gir deg muligheten til fleksible dager, til å ta fri når det passer deg og din familie og muligheten til å være hjemme lenger med barna. Eller kanskje du drømmer om et liv på reisefot og ønsker en jobb som er mulig å ta med seg uansett hvor du befinner deg. Å jobbe som Virtuell Assistent kan gi deg den muligheten, og her skal jeg dele med deg hvordan jeg kom i gang.

Utfordringen med all informasjonen der ute og alle “mulighetene” er at det er vanskelig å finne ut hva som egentlig er noe å satse på. Hva som bare er tull, og som høres mye bedre ut enn det egentlig er.

Jeg var der. Jeg søkte i lang tid etter jobber hjemmefra, men syns det var mye rart som dukket opp når jeg søkte. Mange lovet gull og grønne skoger, men til syvende og sist var det ikke noe å satse på. I alle fall ikke som annet enn en spinkel ekstrainntekt. Ikke noe å leve av.

For meg startet det hele med at den forrige bedriften jeg drev sammen med min mann gikk konkurs. Det er en historie for en annen dag, men plutselig hadde jeg masse tid og jeg måtte finne ut hva jeg skulle gjøre videre. Hva kunne jeg bruke min erfaring til? Og hvordan kunne jeg komme i gang med en annen jobb hjemmefra? Jeg hadde jo allerede kjent på friheten med å styre min egen tid, så det siste jeg kunne tenke meg var en vanlig 8-16 jobb. Kjenner du deg igjen?

Alt jeg hadde lært og gjort i egen bedrift i mange år måtte da kunne brukes til noe? Det var da jeg tenkte at med min erfaring som “potet” i egen bedrift, så måtte jeg kunne hjelpe andre små bedrifter med noen av de samme oppgavene. Jeg var kjempegira over å ha kommet på noe så smart! 😅Etterhvert fant jeg jo ut at dette ikke var min nye oppfinnelse, men noe som allerede var vel etablert i mange andre land. Bare ikke her i Norge. Nemlig å jobbe hjemmefra som Virtuell Assistent.

Det var gøy å finne ut at det jeg hadde tenkt på hadde et navn. At det var en skikkelig reell mulighet for å kunne jobbe hjemmefra og samtidig skape meg det livet jeg drømte om.

Så jeg gikk i gang med liv og lyst! Lagde nettsiden min, logo og alt det som egentlig ikke er det viktigste i starten. 😉 Jeg googlet og søkte opp alt jeg kunne finne av informasjon om det å jobbe hjemmefra som Virtuell Assistent. Lærte nye ferdigheter og begynte å ta kontakt med kunder. De første kundene fikk jeg gjennom eget nettverk. Og selv om det ikke var de best betalte jobbene eller de oppgavene jeg hadde mest lyst til, så var det en god erfaring. Det viste meg at dette faktisk var mulig.

Og selv om veien videre var både humpete, full av ikke veldig glamorøse dager og mye hardt arbeid, så bygde jeg på relativt kort tid en business jeg kan leve av. Min business består ikke lenger av VA-tjenester, men heller av caching og veiledning, men det begynte med VA. Og jeg er fortsatt i en prosess med å utvikles fordi jeg stadig oppdager nye ting og blir ledet inn i nye muligheter. Men det er jo det som er så spennende.

Det har vært ekstremt lærerikt og en av de mest fascinerende tingene jeg har oppdaget er at det finnes virkelig en egen verden online. En verden av muligheter som jeg ikke visste eksisterte når jeg startet. Det er utrolig spennende, og kunnskapen jeg har fått har virkelig åpnet opp mange dører for meg. Det samme kan du oppleve!

Kanskje tenker du nå at du også har lyst til å gjøre dette? Men samtidig sitter du der og lurer på hvor du skal starte?

Det var akkurat derfor laget dette minikurset. Så du faktisk skal komme i gang med din egen business. Du finner det her.

Jeg tilbyr også mer dyptgående kurs og 1-1 Coaching/mentoring for deg som virkelig vil komme i gang raskt og uten å surre for mye rundt på egen hånd. Eller om du ønsker hjelp til å ta businessen du allerede har startet til neste nivå. Du kan lese mer om det her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Book en gratis konsultasjon

Hva om du kunne møte den med litt mer nysgjerrighet og glede, og litt mindre alvor? Skape, leke og rett og slett glede deg mer over hele prosessen? Der det som til syvende og sist står igjen er essensen av deg, den du er og det du vil gi til verden.

For på samme måte som kunst er unikt - så er din business og du unik. 

Alle passer ikke og er ikke ment å passe inn i samme form. Du får lov til å gjøre det på din måte. 

I 1-1 Coaching kan vi utforske og justere din business, så den gir deg glede, frihet og suksessen du drømmer om! in the making? 

Hva om du så på businessen din som et kreativt prosjekt? Som et kunstverk