Du kan starte som Virtuell Assistent selv om du er nybegynner. Dame som jobber ved PC.

Jobbe som Virtuell Assistent – selv om du er nybegynner

Finner du deg selv foran PC´en eller med tlf skrollende til langt på kveld i håp om at du skal finne en mulighet til å jobbe hjemmefra? Slippe morgenstress og ettermiddagskaoset? Da vil jeg fortelle deg at du kan jobbe som Virtuell Assistent – selv om du er nybegynner.

Kanskje er du en mamma som vil være lenger hjemme med barna, en student som trenger en ekstrainntekt eller kanskje ønsker du bare å bytte karriere, men er usikker på hvor du kan starte. 

Da kan Virtuell Assistent være noe for deg. Det er ikke mer enn 2-3 år siden jeg oppdaget dette selv, men for en endring det har skapt i mitt liv. Det samme kan du oppleve! 

Å jobbe som VA er fleksibelt, du kan tjene godt og du kan velge selv hvilke tjenester du vil levere. Du utvikler deg enormt og du vil raskt oppdage at det er en hel verden online som du kanskje ikke kjente til. 

Å starte som Virtuell Assistent  er ikke en quick-fix, men en reell mulighet til å skape en levedyktig, stabil inntekt hjemmefra. Din egen business. 

Du kan jobbe som VA på fulltid eller for å skape en ekstrainntekt ved siden av annen jobb. Det er uendelige muligheter når du først entrer denne spennende online-verdenen. 

I bunn og grunn så kan de aller fleste starte som Virtuell Assistent, men du må være villig til å gjøre jobben, gå ut av komfortsonen og kanskje ofre litt netflix i starten for å komme skikkelig i gang.  

Høres det spennende ut? Da skal jeg forklare litt mer om det å jobbe som VA.

Hva er egentlig en Virtuell Assistent? 

Definisjonen på en Virtuell Assistent er: 

𝘌𝘯 𝘴𝘦𝘭𝘷𝘴𝘵𝘦𝘯𝘥𝘪𝘨 𝘯æ𝘳𝘪𝘯𝘨𝘴𝘥𝘳𝘪𝘷𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘴𝘰𝘮 𝘦𝘬𝘴𝘵𝘦𝘳𝘯𝘵 𝘵𝘪𝘭𝘣𝘺𝘳 𝘢𝘥𝘮𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦, 𝘬𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘦𝘭𝘭𝘦𝘳 𝘵𝘦𝘬𝘯𝘪𝘴𝘬𝘦 𝘵𝘫𝘦𝘯𝘦𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘵𝘪𝘭 𝘰𝘯𝘭𝘪𝘯𝘦 𝘰𝘨/𝘦𝘭𝘭𝘦𝘳 𝘧𝘺𝘴𝘪𝘴𝘬𝘦 𝘣𝘦𝘥𝘳𝘪𝘧𝘵𝘦𝘳.

Internett, og det at de aller fleste bedrifter i dag har en eller annen form for tilstedeværelse på nett, betyr at virtuelle assistenter ALLTID vil være ettertraktet. Å leie inn en VA er attraktivt for kundene fordi de ikke trenger å ta på seg et stort ansvar med fast ansatte. Er du på noens lønningsliste, er du ikke en VA. Kanskje gjør du lignende oppgaver (eller samme oppgaver), men hvis du mangler “selvstendig næringsdrivende” biten, så er det en helt annen jobb.

Virtuell Assistent er egentlig en stor paraply for alt som har med tjenester du utfører eksternt for andre bedrifter. Mange kaller seg ikke for VA, men er i prinsippet det allikevel.

Hva slags type arbeid kan en Virtuell Assistent gjøre? 

Det er nesten ikke grenser for hva en Virtuell Assistent kan gjøre basert på den enkeltes ekspertise og ferdigheter. Det trenger absolutt ikke være kun administrative oppgaver som kanskje mange forbinder med en VA. Her er en veldig begrenset oversikt over hvilke oppgaver du kan tilby som Virtuell Assistent:

 • Kreativ skriving som blogginnlegg, transkribere video til tekst, innlegg til sosiale medier, nyhetsbrev etc. 
 • Administrative oppgaver som kundeservice, eposthåndtering, booking, organsiering av mail eller dokumenter, punsjejobber etc. 
 • Grafisk design
 • Teknisk support
 • Nettsider og kursportaler
 • Planlegge eventer
 • Bokføring
 • Administrere kontoer i sosiale medier

Du finner også mengder av underkategorier innenfor alt det jeg har nevnt nå. Så det finnes nesten ikke grenser for hva du kan gjøre og som bedrifter trenger hjelp til. De aller fleste kan finne noe som kan passe, og det meste kan også læres om du ønsker å begynne med noe nytt. 

Hva må du kunne for å gå i gang som Virtuell Assistent? 

Det er ikke så mye som kreves for å komme i gang som Virtuell Assistent, men noe grunnleggende ferdigheter kan være greit å ha på plass: 

 • Evnen til å kommunisere skriftlig og muntlig på en god måte
 • Litt grunnleggende dataferdigheter (mail, google docs el )
 • Evnen til å lære nye ting
 • Være en problemløser
 • Kunne skrive greit (dette kan jobbes med, men er en viktig ferdighet å mestre)
 • Være serviceinnstilt, utholdende og evne å jobbe under press. 
 • God arbeidsmoral
 • Ha selvinnsikt 

Hvis du har hatt en drøm om å jobbe hjemmefra, kunne styre tiden din selv og være din egen sjef, så har du altså nå foran deg en god mulighet til å starte som Virtuell Assistent. 

Vil du starte som VA, men er usikker på hvor du skal starte? Da inviterer jeg deg med på dette minikurset: Jobb hjemmefra – introkurs til Virtuell Assistent.

Hvis du vil starte forsiktig på egenhånd, så kan du laste ned min gratis guide som viser deg steg for steg hva som bør på plass for å skape et fundament i din nye VA-business. Den finner du her: GRATIS GUIDE

 1. […] i eget selskap i motsetning til ekstroverte som trenger mer sosialt og mer bekreftelse utenfra. Å jobbe hjemmefra som virtuell assistent eller med annen type online business passer også veldig godt for introverte som ofte ikke har et […]

 2. […] Her kan du lese mer om hvordan du starter som en VA selv om du er nybegynner, men i denne artikkelen skal jeg mer spesifikt snakke om:  […]

 3. Sabina Chovancova says:

  Jeg har jobbet som bookingmedarbeider og resepsjonist. Jeg snakker flytende norsk, engelsk , slovakisk og tsjekkisk. Jeg har tilgang til PC 10-12 timer hver dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Book en gratis konsultasjon

Hva om du kunne møte den med litt mer nysgjerrighet og glede, og litt mindre alvor? Skape, leke og rett og slett glede deg mer over hele prosessen? Der det som til syvende og sist står igjen er essensen av deg, den du er og det du vil gi til verden.

For på samme måte som kunst er unikt - så er din business og du unik. 

Alle passer ikke og er ikke ment å passe inn i samme form. Du får lov til å gjøre det på din måte. 

I 1-1 Coaching kan vi utforske og justere din business, så den gir deg glede, frihet og suksessen du drømmer om! in the making? 

Hva om du så på businessen din som et kreativt prosjekt? Som et kunstverk