Asiatisk dame som jobber hjemmefra ved PC som Virtuell assistent.

Jobbe hjemmefra som Virtuell Assistent ved siden av fulltidsjobb

Ikke sjelden får jeg spørsmål om hvordan man kan starte og jobbe hjemmefra som virtuell assistent ved siden av fulltidsjobb. Og kanskje enda oftere den siste tiden. De aller fleste av oss kan kjenne på kroppen og økonomien at ting blir dyrere og at det er vanskeligere å få alt til å gå rundt, og desto viktigere er det å se på hvilke mulige løsninger som finnes der ute som kan spe på inntekten og gjøre den litt romsligere. 

Mange snakker om alle måter du kan spare penger på, som i seg selv er gull. 

Å bruke mindre, kutte utgifter, være mer bevisst vårt forbruk og handle brukt er supre tips vi alle bør ta med oss for et mer bærekraftig samfunn og uansett økonomi, men det er ikke alltid det er mer igjen å selge eller flere steder å kutte. 

Og det er da vi må se i den andre enden – hvordan kan vi øke inntekten vi allerede har? 

Det finnes heldigvis mange muligheter. Jeg har testet flere opp gjennom årene, men det som skiller seg ut og som faktisk funker for de aller fleste som virkelig tester det ut og gjør jobben – det er å jobbe hjemmefra som Virtuell Assistent. Det var sånn jeg startet min business og det er det jeg har hjulpet mine kunder med å gjøre. 

Så hva er egentlig en Virtuell Assistent? 

Jo, en Virtuell Assistent er en selvstendig næringsdrivende som jobber hjemmefra eller fra sitt eget kontor og tilbyr administrative, kreative eller tekniske tjenester til andre bedrifter. 

Du kan være en generell VA som tilbyr “litt av alt” og hjelper til der det trengs, eller en mer spesialisert VA som tilbyr tjenester innenfor spesifikke nisjer som tekst, tech, sosiale medier, Facebook ads osv. 

Her kan du lese mer om hvordan du starter som VA selv om du er nybegynner, men i denne artikkelen skal jeg mer spesifikt snakke om: 

Hvordan du kan starte din egen business og jobbe hjemmefra ved siden av en annen jobb du allerede har. Også om det er en fulltidsjobb. En business som, på sikt, kanskje til og med kan erstatte jobben du har i dag. Hvis du ønsker det. 

Det er noen ting du trenger å tenke på når du skal starte for deg selv ved siden av en annen jobb, men det er uansett den aller beste måten å gjøre det på. Her er noen fordeler: 

 • Du har da en trygg og sikker inntekt i bunnen og business inntekten blir en bonus. 
 • Du får et naturlig press på deg til å bruke tiden du har til rådighet effektivt og gjøre det som er viktigst for å komme videre. (de som har god tid bruker gjerne mye tid på uvesentligheter) 
 • Det blir ikke et så sterkt press på deg til å “få det til raskt” eller på at den lille business babyen skal forsørge deg og familien din fra starten. 

Hva bør du sjekke opp i eller huske på når du skal starte for deg selv og jobbe hjemmefra ved siden av fulltidsjobben din? 

1# Sjekk om du faktisk kan starte en business selv om du jobber fulltid i en annen jobb. 

I de fleste tilfeller er ikke dette noe problem, men om du f eks tenker å bruke erfaringen du har og det du allerede gjør på jobb i din egen business som Virtuell Assistent, så kan det bli et problem. 

Kanskje står det noe i kontrakten din om dette? 

Sjekk den og vær heller “upfront”, det er alltid best og blir satt pris på. Som regel handler det om at det ikke kan være interessekonflikt etc.

Utover det vil de fleste ha forståelse for at man ønsker å spe på inntekten i disse tider eller utfordre seg selv på nye måter. 

#2 Bestem deg for hvor mye tid du er villig til og har mulighet til å gi inn i dette

Det kan være du jobber 8-16, eller har en turnusjobb med litt ulike arbeidstider, kanskje du i tillegg har barn og familie, andre forpliktelser. Dette må du se på. Vi har alle ulik kapasitet, noen mer og noen mindre. 

Uansett, så må du se på hvor mye du har mulighet til å jobbe med businessen din og planlegge når du skal jobbe med den. Det henger igjen sammen med om målet er en fulltidsjobb eller å spe på inntekten. 

I starten handler alt om å legge et solid fundament i businessen, så vil det handle om å markedsføre seg for å få kunder og etterhvert vil kundearbeid komme i tillegg. 

Derfor er det viktig å ha gjort seg opp noen tanker om kapasitet først. 

Mange er allerede veldig gode på å få gjort ting i ulike tidslommer i løpet av en dag, og om vi i tillegg ser på hvor mye tid vi bruker på scrolling, gjøre all jobben hjemme i huset, komme oss til og fra jobb, netflix – you name it – så vil mange se at det faktisk er en del tid man kan få gjort mye i. Og det beste av alt er at det faktisk ikke trenger å ta så mye tid heller – om du bare jobber med de riktige tingene. 

Du kan kanskje få gjort litt i lunsjen på jobb, kanskje stå opp en time tidligere, kanskje en time på kvelden, et par timer i helgen. 

NB!! Jeg oppfordrer INGEN til å jobbe så mye at de sliter seg ut, ikke ta pauser eller kose seg med netlix. Det er lett å brenne seg ut i dagens samfunn, også med egen business “som bare er gøy”, og dessverre henger det ofte sammen med overarbeiding, at alt skal skje så fort osv. Jeg snakker av erfaring. 

Men jeg vet også, av mer egen erfaring, at vi kaster bort mye tid på uvesentligheter. (Forskning viser f eks at vi gjennomsnittlig bruker 4-5 år av livet på sosiale medier🤪) 

Så gjør dette sakte, men sikkert og fokuser på det essensielle. Det vil alltid være mest effektivt når du skal starte for deg selv og begynne å jobbe hjemmefra som Virtuell Assistent (eller annen business)

#3 Finn ditt hvorfor

Hvorfor vil du gjøre dette? Det er ikke til å stikke under en stol at det å starte eget er krevende. Uansett hvordan du vrir og vender på det. Det vil komme utfordrende tider, tankekjør og du vil måtte ta vanskelige avgjørelser og valg innimellom. Derfor er det også så ekstremt viktig at du vet hvorfor du vil gjøre dette og at det er et så sterkt hvorfor at det vil hjelpe deg gjennom de vanskelige stundene.

Og når du vet hvorfor – spør deg selv hva det vil gi deg. 

Si du ønsker 10 000 kr ekstra pr mnd. Hva skal det gå til? Hvordan vil det føles å ha de ekstra pengene? Hva vil det bety for familien din?

#4 Lag en plan for hvordan dette skal gå til

Og nei, du trenger ikke en svær forretningsplan når du skal jobbe hjemmefra som virtuell assistent, men du trenger en plan og noe konkret å forholde deg til, så det faktisk går fremover og du begynner å tjene penger. 


Du kan lage en enkel forretningsplan på en side der du skriver ned: 

 • Hvem du ønsker å jobbe med  – type kunder, bedrift, målgruppe. 
 • Hva du skal hjelpe dem med – altså tjenestene dine. 
 • Hvordan de skal få høre om deg – altså hvordan du skal markedsføre deg.
 • Mål – hvor mye ønsker du å tjene i businessen din og når skal du oppnå det. (husk å være realistisk med tanke på at du allerede har en jobb som tar tid og krefter) 

Det er mye mer vi kan ta med i en plan som dette, men her har du en god start. 

For din egen del og for å bevare deg selv på denne reisen mot å jobbe hjemmefra som Virtuell Assistent, så vil jeg anbefale deg å skrive ned: 

 • Dine verdier – hva er viktig for deg? Da har du noe å navigere etter når det blir travelt, når du skal ta avgjørelser og bygge businessen videre. 
 • Hva suksess er for deg – når du begynner å bevege deg i denne online verdenen, så vil du bli bombardert med alle andres drømmer og mål. Og hvis du ikke vet hva det er for akkurat deg, så vil du bli sugd inn i andres form for suksess og plutselig tar du deg selv i å jobbe mot noe som ikke engang er suksess for deg. 

#5 Gode vaner og rutiner vil hjelpe deg på vei

Det er ikke alltid lett å skulle starte eget ved siden av jobb og switche mellom å være din egen sjef og være ansatt i en bedrift. Gode rutiner for å håndtere denne nye hverdagen er helt nødvendig for at det skal gå. 

 • Pass på å gi deg selv rom til å hvile, ta pauser og gjøre noe helt annet enn jobb innimellom. For eksempel er det lurt å ikke gå rett i gang med businessen etter jobb, men slapp av litt, gå en tur, lek med barna, lag middag og gi deg selv påfyll. 
 • Skap en god atmosfære rundt deg når du skal sette deg ned med businessen og vit akkurat hva du skal få gjort i løpet av den neste halvtimen eller timen du har. Ikke sett deg ned uten en plan for hva du skal bruke tiden på. Skru av distraksjoner som tlf osv og jobb med en konkret oppgave om gangen. 
 • Har du mulighet, så kan det også hjelpe (særlig hvis du har barn) å gå et annet sted. Det lokale biblioteket, en rolig kafé el. 

#6 Mindset er alt

Jeg ANTE virkelig ikke, når jeg startet, at så mye ville foregå i hodet mitt på denne reisen. Til tider gjør det det fortsatt. Spesielt i slutten av syklusen min. (kommer en blogg om det også)

Men ja, mindset is everything, og det å utvikle et sunt mindset og gi seg selv litt “grace” underveis betyr alt. 

Det vil garantert dukke opp tanker om at du ikke er god nok, at det er vanskelig, at andre er flinkere, at du skulle ha kommet lenger, at du ikke tjener nok, at alle andre får flere kunder osv osv. Det er helt normalt og det er som regel alltid de samme tingene som gjentar seg hos alle mine kunder. 

Så hva kan det være lurt å minne deg selv på når du starter å jobbe hjemmefra som Virtuell Assistent? 

Ting tar tid – dette er en reise og alle er på sin unike. I starten er vi gjerne superivrige, kanskje ekstra motiverte, inspirerte av noe vi har sett, hørt eller en idé vi har fått. Det er bra og du kan få mye gjort med den energien i starten. Men det er også viktig å minne deg selv på at det er normalt at det tar tid og at det BØR ta tid, så businessen din kan utvikle seg til å bli en bærekraftig og levedyktig inntektskilde for deg OG noe som gir deg glede og mestring. 

Du er mer enn nok og du vil utvikle deg og lære mer underveis. Stol på at veien blir til mens du går og at der du er akkurat nå er mer enn bra nok. 

Vær takknemlig – vi har unike muligheter i dette landet. Det er ikke vanskelig, rent praktisk, å starte en egen business som virtuell assistent. Det krever heller ingen store investeringer, og har du en jobb i tillegg, så er den faktisk med på å støtte deg økonomisk på denne reisen. Minn deg selv på det istedenfor å irritere deg over det den “tar” fra deg. 

Det er mer enn nok kunder til alle. Det finnes rundt 600 000 virksomheter bare i lille Norge, og en virtuell assistent kan ha max 10-15 kunder om gangen avhengig av hva du gjør. Kanskje enda færre. Det er altså plass til mange nye virtuelle assistenter. 

Å jobbe med eget mindset, egne tanker og følelser er noe av det viktigste du kan gjøre på denne reisen. For tanker vil dukke opp som kan være vanskelig å håndtere og som virker veldig sanne – selv om de ikke alltid er det. 

Vit og at alle starter på samme sted. På start. Og alle kjenner i perioder på de samme utfordringene, fryktene, usikkerhetene. Det er ok, og en del  av reisen. 

Drømmer du om å jobbe hjemmefra som virtuell assistent? Da inviterer jeg deg til å sjekke ut minikurset “Jobb hjemmefra – Start som Virtuell Assistent” !

Hvordan hadde det vært å ha 5-20 000 kr ekstra i mnd eller å faktisk leve av din helt egne online tjenestebaserte business? I dette kurset vil du lære hvordan du kan bruke det du allerede kan for å bygge din lønnsomme online business – så du kan oppnå friheten du drømmer om! “Jobb hjemmefra – Start som Virtuell Assistent”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Book en gratis konsultasjon

Hva om du kunne møte den med litt mer nysgjerrighet og glede, og litt mindre alvor? Skape, leke og rett og slett glede deg mer over hele prosessen? Der det som til syvende og sist står igjen er essensen av deg, den du er og det du vil gi til verden.

For på samme måte som kunst er unikt - så er din business og du unik. 

Alle passer ikke og er ikke ment å passe inn i samme form. Du får lov til å gjøre det på din måte. 

I 1-1 Coaching kan vi utforske og justere din business, så den gir deg glede, frihet og suksessen du drømmer om! in the making? 

Hva om du så på businessen din som et kreativt prosjekt? Som et kunstverk