Det er noe som holder deg tilbake fra å bygge det som er en autentisk business for deg.

Noe holder deg tilbake fra å bygge en autentisk business

Når jeg tenker på de aller fleste jeg har jobbet med, ser jeg noen gjennomgående mønster og felles trekk. 

For det første – alle kundene mine er ressurssterke, dyktige og smarte kvinner som i utgangspunktet er fullstendig i stand til å starte og bygge sin egen business. De har utallige bevis fra tidligere karrierer eller ting de har gjort og fått til tidligere som viser at de kan få til det de bestemmer seg for. 

Så hvorfor er det så mange av dem som allikevel kjenner på så mye usikkerhet og bedragersyndrom? Hvorfor sliter de med prokrastinering, med å finne klarhet og med å stole på seg selv? Hvorfor føler mange seg fastlåst, som om de burde gjort mer enn de gjør, og sammenligner seg med andre som ser ut til å “få til alt”? Hvorfor føler de seg aldri nok, at de henger etter eller at det er noe galt med dem? 

Dette gjelder forresten ikke bare mine kunder, det har også vært en del av min egen reise. Og fordi mange av mine kunder er som meg, så er det lett å kjenne igjen mønsteret. 

Og det kan holde deg tilbake fra å bygge en autentisk business for deg.

Jeg trengte tillatelse til å gjøre ting på min måte

Når jeg ble utbrent og måtte ta en fot i bakken ang egen business og eget liv, så spurte coachen min meg: What do your soul crave right now? (Hva lengter sjelen din etter akkurat nå?) Og det eneste jeg kunne si som beskrev det jeg lengtet etter, var å kjenne på fred og ro. Og den lengselen har ikke sluppet taket og har blitt en verdi for meg å leve og bygge business etter. 

Men jeg trengte også noe mer. Jeg trengte tillatelse. Tillatelse til å gjøre ting på min måte. Jeg var så sliten og lei det evige “kjøret”, spesielt på Instagram. Men fordi følelsen av å måtte gjøre “alt”, og gjøre det på en spesifikk måte, satt så dypt i meg, klarte jeg ikke å gi meg den selv. Jeg måtte få “tillatelsen” av coachen min. 

Etter hvert fant  jeg mer og mer min egen vei, og nok selvtillit til å gi meg selv tillatelsen til å gjøre livet og business på min måte. En autentisk business. Selv om det så litt annerledes ut enn for mange av mine “kollegaer” i bransjen. 

Og da kom freden. Da handlet det ikke lenger om å prestere, presse seg selv og stresse, men heller om å følge min egen intuisjon. 

Det samme gjelder mange av mine kunder. De ønsker også, og lengter etter, tillatelse til å lytte til seg selv og følge sin egen vei. Slippe å bekymre seg for hva de “gjør feil” eller om det de gjør (eller ikke gjør) står i veien for suksessen de drømmer om. 

Der de stoler på egne styrker og unike gaver. 

Der de vet at deres tidslinje er den beste for dem, at det de holder på å bygge er noe langsiktig og at det “online verdenen” forteller dem ikke nødvendigvis er det eneste riktige svaret.

Der det er ok å ikke vite alle svarene til enhver tid, samtidig som de stoler på at veien vil åpne seg etterhvert som de går.

Der det er ok å gjøre ting på en annen måte. 

Jeg trodde ikke jeg kunne være meg selv og fortsatt få resultater.  

Jeg husker da jeg startet denne businessen og jobbet med en mentor som var så ulik meg.  Da visste jeg så mye mindre enn jeg gjør nå, og følte at jeg måtte gjøre det jeg ble opplært til for at det skulle funke. At jeg måtte gjøre det på hennes måte. Følge oppskriften. Være konstant “på”  for å få resultater, gå på video flere ganger i uka, pushe på med salg og være sprudlende og utadvendt som henne. 

Jeg trodde ikke jeg kunne være meg selv og fortsatt få resultater.  

Men dypt inni meg lå allikevel lengselen etter noe annet, og for meg ble det avgjørende at kropp og sinn sa stopp. Jeg måtte rett og slett bremse meg selv, og gå gjennom den mest krevende og intense perioden i hele mitt liv, der alt var mørkt, tungt og vanskelig.

Men det var også i denne perioden jeg fikk muligheten til å finne tilbake til den jeg virkelig er, lære å lytte til meg selv og stole på at jeg vet hva som er best for meg. 

Jeg skjønte (rart som det enn virker) at det er i orden å gjøre ting på min måte. Og jeg oppdaget at når jeg tillot meg selv å være autentisk, så ble også resultatene mer ekte og meningsfulle for meg. Jeg lærte, i prosessen, at suksess ikke kommer fra å prøve å passe inn i en mal, men heller fra å omfavne min unikhet og stole på at den jeg er er nok. 

Det samme gjelder for mine kunder. (Og kanskje også for deg?)

De ønsker også å finne sin egen vei, uten å føle seg bundet av andres forventninger, målestokk eller standard. Der de kan frigjøre seg fra frykten for å feile eller fra å gjøre ting på en annen måte som passer dem bedre. Der de kan omfavne den de er, bygge en autentisk business og skape SIN egen suksesshistorie. 

Så min oppfordring til deg er å stilne støyet rundt deg, så du faktisk klarer å høre din egen indre stemme. Finne ut hvem du er og vil være, hva du lengter etter, hva som er dine styrker – og faktisk gi deg selv tillatelsen til å gå den veien. 

Vær modig nok til å gjøre ting på din måte og ha tillit til at du vet hva som er best for deg. 

Husk at suksess handler ikke om å kopiere andres suksess, men om å leve (og bygge business) i tråd med den du er og din unike visjon. 

Og hvis du trenger det i dag, så gir jeg deg nå tillatelse til å være tro mot deg selv, stole på prosessen, på dine egne evner, talenter og den kreativiteten som ligger i ALLE mennesker.  Også i deg.

Men – det jeg først og fremst ønsker for deg er at DU gir deg selv tillatelsen og begynner å lytte til din egen stemme. 

Jeg vil veldig gjerne høre – hvor trenger du støtte i denne prosessen? Kommenter under eller kontakt meg og la meg få vite hva du føler rundt din egen business akkurat nå. (har du ikke startet enda, så sjekk ut VA-akademiet

  1. Anne Kjersti Heisel says:

    Åå dette er så sant!!💕 Den støyen der er så ødleggende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Book en gratis konsultasjon

Hva om du kunne møte den med litt mer nysgjerrighet og glede, og litt mindre alvor? Skape, leke og rett og slett glede deg mer over hele prosessen? Der det som til syvende og sist står igjen er essensen av deg, den du er og det du vil gi til verden.

For på samme måte som kunst er unikt - så er din business og du unik. 

Alle passer ikke og er ikke ment å passe inn i samme form. Du får lov til å gjøre det på din måte. 

I 1-1 Coaching kan vi utforske og justere din business, så den gir deg glede, frihet og suksessen du drømmer om! in the making? 

Hva om du så på businessen din som et kreativt prosjekt? Som et kunstverk